Slapen op de rug, Spelen op de buik

Wie zijn wij?

Wij zijn 3 kinesitherapeuten werkzaam in een privé praktijk waar we dagelijks in contact komen met kinderen en baby's met een vertraagde ontwikkeling. Omdat het onderwerp van onze thesis ons niet loslaat willen wij de boodschap van het belang van buikligging via deze weg bekend maken en ouders informeren over hoe ze dit best aanpakken.

Ik ben Eline, 33 jaar en trotse mama van 3 kinderen. Ik hou ervan om kinderen hun mogelijkheden te ontdekken en samen met hen op zoek te gaan naar de volgende stappen in hun motoriek. Ik blijf steeds verbaasd door de wonderen die ik dagelijks in mijn praktijk zie. Vooruit op de buik heeft me sinds ik afgestudeerd ben niet meer los gelaten en ik ben blij dat ik de boodschap mag verder uitbrengen. Ik hoop zo ouders te helpen de beste motorische mogelijkheden uit hun kind te halen.

Ik ben Nele, 32 jaar en trotse mama van twee (b)engeltjes. Reeds jaar en dag ben ik gefascineerd door jonge kinderen en hun eigen specifieke ontwikkeling; ik had het geluk van mijn passie mijn beroep te kunnen maken. Na het afstuderen als pediatrisch kinesitherapeut in 2010 ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in de kinderkinesitherapie door bijscholingen allerhande, in binnen- en buitenland. Ons afstudeerproject bleef me steeds nauw aan het hart liggen, waardoor vroeg begeleiding steeds mijn bijzondere interesse bleef genieten (zowel op gebied van onderzoek, nieuwe meetmethodes,…als praktijkgericht).

Ik ben Jo Van den Broeck, 33 jaar en mama van 3 kindjes. Het werken met kinderen heeft me steeds aangesproken. De ontwikkeling van een kind tijdens de eerste levensjaren vind ik bijzonder boeiend. Door zelf mama te worden, heeft dit nog een extra dimensie gekregen. Naast de ervaringen binnen de praktijk kreeg ik er zo ook een heleboel persoonlijke ervaringen bij. Aan de hand van deze website willen we andere ouders graag informatie en handige tips aanbieden om van buiklig een leuk momentje te maken. .

Eline Van den Abeele

Nele Sohier

Jo Van den Broeck